Систематско уништавање амброзије од 2019.

На 11. Седници Савета за здравље која је одржана у Скупштини града разматрани су предлози Финансијских планова за 2019. годину здравствених установа чији је оснивач град Крагујевац док је посебан акценат стављен на сузбијање амброзије на територији града.

На седници је било говора о актуелним темама из области здравственог система, разматран је извештај о раду саветника права пацијената за 2018. годину, док је главна тема била израда програма за сузбијање амброзије на територији нашег града која ће се заједнички спроводити са Институтом за јавно здравље Крагујевац.

Планирано је да се од следеће године крене са систематским уништавањем ове штетне биљке.

Савет за здравље града Крагујевца дефинисао је и пројекат унапређења заштите права пацијената.

Разматрани су предлози Финансијских планова за 2019. годину здравствених установа чији је оснивач град Крагујевац а чланови савета упознати су и са активностима Завода за здравствену заштиту радника.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *