“Снагу црпимо из жеље да се вратимо нормалном животу”

Као и прошле године на Васкрс, медицински радници су и данас били на истом месту – у црвеним зонама и ковид амбулантама.

У Респираторном центру Дома здравља кажу да ни данас брoј пацијената није био мањи и да снагу и енергију да и после више од годину дана раде под пуном опремом налазе у жељи да се што пре живот врати у нормалу,

Ни данас на празник, број оних који су са симптомима ковида 19 чекали на преглед испред Респираторног центра Дома здравља у Крагујевцу није био мањи него претходних дана.

Иако нам се учинило да је испред ковид амбуланте нешто мањи број грађана, евиденција о броју прегледаних показује другачије.

Данас је у Амбуланти за фебрилна стања и респираторне инфекције Дома здраваља рад био организован као за викенд, што значи да су у Респираторном центру радиле две екипе.

Код њих календар већ дуже време не постоји, дани су исти, од ујутру до увече примају пацијенте.

Кажу да времена за прославу празника нема, док се пандемија не оконча. Ипак, надају се да ће бити макар времена за паузу са колегама из друге смене.

А по завршетку дежурства, скидају скафандере, рукавице, маске и журе кући да остатак времена проведу са породицом.

Данас када се слави победа живота над смрћу, већина здравствених радника апелује на грађане да се вакцинишу, јер тренутно ен постоји ништа ефикасније од вакцине.

Иако постоји тенденција смањења броја новозаражених, тај број ће и даље бити висок док се довољно људи не вакцинише, поручују медицинари.

Извештава новинарка РТК Нина Бајић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *