Социјална инклузија Рома

За представнике Екуменске хуманитарне организације из Новог Сада, приређен је пријем у Скупштини града.

Повод за пријем је договор о даљим активностима на пројекту „Социјална инклузија Рома и других осетљивих група у Србији 2019 – 2022“, који је подржан од швајцарске организације ХЕКС/ЕПЕР.

Поред Крагујевца, партнери у имплементацији пројекта одабраних на Јавном позиву су Аранђеловац, Шабац, Смедеревска Паланка, Жабаљ, Нови Сад, Обреновац и Звездара.

Пројекат „Социјална инклузија Рома и других осетљивих група у Србији 2019 – 2022“ има за циљ унапређење друштвене инклузије Рома и других осетљивих група кроз рад у областима становања, образовања и пружања правне подршке.

Крагујевац је поред Аранђеловца, Шапца, Смедеревске Паланке, Жабља, Новог Сада, Обреновца и Звездаре једна од општина којој је одобрен овај пројекат, чија је укупна вредност 30 милиона динара.

Представнике Екуменске хуманитарне организације из Новог Сада данас је примио проф. др Недељко Манојловић, члан Градског већа за образовање.

Активности на овом пројекту трајаће од јула 2019. до децембра 2022. године.

Пројекат који реализује Екуменска хуманитарна организација из Новог Сада има за циљ оно што је и интерес локалне заједнице – побољшање и унапређење положаја Рома и других осетљивих група.

Највећи резултати, до сада, постигнути су на пољу образовања али се као приоритетна питања издвајају становање и социјални статус.

Град Крагујевац је усвојио нови трогодишњи локални акциони план за социјалну инклузију Рома.

У оквиру њега формиран је и Мобилни тим за социјалну инклузију Рома.

Они се директно упознају са начином живота ромске заједнице, а информације достављају локалној самоуправи и невладином сектору, како би се пронашли модели за превазилажење постојећих проблема.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *