Соларне клупе на три локације у Крагујевцу

Студенти Факултета инжењерских наука иницирали су постављање соларних клупа у граду, а њихову идеју подржала је локална самоуправа.

Из градске касе издвојено је 214 хиљада динара за соларне клупе које, осим места за предах, имају и практичну намену, а то је лед расвета и прикључак за мобини телефон.

Крагујевац се, постављањем соларних клупа, прикључио Београду и Новом Саду, а нове клупе ће, када временски услови то дозволе, бити постављене на неколико локација у граду.

Грађани који пролазе улицама у најужем градском језгру, ако установе да су им батерије на мобилном телефону празне, могу да их допуне на соларној клупи која се налази код Перона, на Тргу код крста, у Пешачкој зони.

Соларна клупа налази се и на платоу Друге крагујевачке гимназије, код стадиона Чика Дача, а у наредном периоду биће постављена и у насељу Аеродром, недалеко од здравствене амбуланте.

Естетски, али и фунционално, соларна клупа задовољава све стандарде – има довољно места за седедење, поседује лед расвету, соларни панел и прикључак за мобилни телефон или лаптоп. Студенти Факултета инжењерских наука иницирали су постављање ових вишеструко корисних клупа, чију је поставку финасијски подржао град Крагујевац.

Соларне клупе корисне су за краћи предах, али би их требало правилно користити.

Грађани који желе да се одморе на овим клупама, не би требало за седење да користе соларни део који није предвиђен за ту намену.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.