Отежано саобраћање аутобуса због снега

Због тренутних временских услова, аутобуси у јавном превозу, нарочито у вишим пределима, саобраћају отежано.

На сеоском подручју све трасе приоритетних саобраћајница су чишћене више пута, а саниране су и уклоњене гране које су поломљене услед велике количине снега.

Екипе зимске службе Јавног комуналног предузећа Шумадија Крагујевац у току ноћи и преподнева радиле су на рашчишћавању снега са улица, паркинга и тротоара. Због тренутних временских услова аутобуси у јавном превозу, у вишим пределима, саобраћају отежано, тако да су скраћене трасе на неким линијама.

У градском превозу линија 3 саобраћа до Цркве у Бресници, линија 9 не саобраћа за Милатовац, линије 13 и 14 иду до Теферичког гробља, а 26 саобраћа до Теферичког гробља преко надвожњака, али не саобраћа ка силосу.

Када је реч о приградском превозу, линија 600 не иде кроз Велику Сугубину, линија 601 саобраћа до Каменице без свраћања у Добрачу и Рамаћу, аутобус на линији 609 саобраћа до Пајазитова, а линија 611 не иде кроз Церовац.

Са 5 екипа у градском и 4 екипе на сеоском подручју, све трасе приоритетних саобраћајница су чишћене више пута, а саниране су и уклоњене гране које су поломљене услед велике количине снега у Великом парку и насељима. Највећи проблем је организација јавног превоза у приградском саобраћају.

Већ сутра се очекује нормализација превоза, па ће аутобуси јавног транспорта наставити превоз путника уобичајеном трасом.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *