Средња стручна школа добила две нове CNC машине

Средња стручна школа у Крагујевцу, добила је две нове CNC машине за потребе тренинг центра, у коме ће се обучавати полазници за рад на машинама са компјутерским управљањем.

CNC тренинг центар је пројекат вредан 20 милиона динара, који бивша Политехничка школа спроводи у сарадњи са још седам реномираних компанија, локалном самоуправом и немачком организацијом ГИЗ.

Обуку за две најсавременије индустријске Це-ен-це (CNC) машине, за обрадни центар и струг, моћи ће да похађа укупно 50-оро младих, незапослених Крагујевчана.

Они ће, организовани у четири групе, током 2019. године проћи обуку и тако повећати запошљивост и компетенције.

Интересовање за овим профилом показале су и компаније, које су подржале пројекат, па ће се неки од полазника, након завршене обуке, запослити.

Средња стручна школа ће, поред ђака који ће се, кроз праксу за ова занимања школовати у оквиру редовне наставе, обуке организовати и за незапослене који су на евиденцији

Националне службе за запошљавање у Крагујевцу, али и запослене који желе, али досад нису имали прилику, да раде на најсавременијим CNC машинама.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *