Српски јунаци у интерпретацији младог Крагујевчанина

Документарни серијал „Српски јунаци средњег века“ у режији Крагујевчанина Гордана Матића емитује се на другом програму Јавног сервиса РТС-а.

Драматизована прича о српским јунацима и владарима средњег века изазвала је велику пажњу публике која је наклоњена националној историји.

Улогу Деспота Стефана Лазаревића у овом серијалу игра двадесетдвогодишњи студент глуме Стефан Ђоковић, који је остварио и епизодне улоге у серији „Немањићи-рађање краљевине“ чије се емитовања ускоро наставља.

Младог крагујевачког глумца публика ће видети и у серији „Корени“ насталој по роману Добрице Ћосића, чије снимање је у току.

Улога Деспота Стефана Лазаревића, једног од најзвучнијих имена српске историје, за студента четврте године глуме Стефана Ђоковића представља велику част.

Према његовим речима, искуство је значајно јер је био у прилици да упозна популарне српске глумце.

Улогу је добио на кастингу а сарадњу са редитељем овог серијала Горганом Матићем наводи као драгоцено учење, које ће му помоћи током завршнице студија глуме на Приштинском факултету уметности.

У серији Немањићи – рађање краљевине, која се наставља средином фебруара, Ђоковић глуми епизодну улогу стражара.

Ово ангажовање је такође драгоцено за Ђоковића који је на снимању био у прилици да сагледа рад познатих глумаца на филму и донесе му нова искуства.

Снимање серије „Корени“, насталој према роману Добрице Ћосића, још увек није завршено. Једног од главних јунака романа, Толу глуми Ненад Јездић, а Стефан Ђоковић се појављује у улози његовог деде. За талентованог глумца ова прилика има велики значај.

Током студија глуме на Факултету уметности у Приштини у класи професора Дејана Цицмиловића, Ђоковић је играо главну улогу у Кир Јањи.

За нишко позориште глумио је у представи „Дуге ноћи црне заставе“ а током студија остварио је роле Алексе Жуњића у „Сумњивом лицу“, Молијеровом „Грађанину и племићу“. Шекспировом „Магбету“.

У родни Крагујевац ретко долази због обавеза на факултету и снимањима а слободно време проводи уз класике књижевности јер ће му, како каже, читање књига бити од велике помоћи у остварењу нових улога

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *