ССП: Има ли ФЦА будућност у Крагујевцу?

Градски одбор Странке слободе и правде указује на неизвесну будућност фабрике „Фијат Крајслер аутомобили Србија“ од чијег опстанка зависи 4.000 породица у Крагујевцу.

Одлазак Фијата оставио би несагледиве последице за град, наводе у овој политичкој организацији и оцењују да држава нема план за даљи развој ове фабрике.

Иако Република Србија има трећински удео у власништву компаније „Фијат Крајслер аутомобили Србија“, пуних 9 година нема видљивог контакта власти са руководиоцима фабрике у циљу управљања и представљања плана за њен даљи развој.

Одлазак „Фијата“ из Крагујевца угрозио би егзистенцију 4.000 породица и утицао на стање градског буџета због смањеног прилива од пореза на зараде, поручују из Странке слободе и правде и постављају питање актуелној власти: Да ли ће Крагујевац после две деценије поново постати долина глади?

Представници Странке слободе и правде кажу да су још пре месец дана поставили питање у вези са опстанком фабрике, али да одговора од власти још нема.

Најаве Владе Србије да за Фијат има план „Б“ тумаче као жељу државе да фабрику препрода. Због тога овог пута очекују прецизан одговор о даљој будућности фабрике у Крагујевцу.

Извештава новинар РТК Саша Стаменић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *