Шта су приоритети у новом мандату ректора Ненада Филиповића?

Савет Универзитета у Крагујевцу једногласно је изабрао ректора Ненада Филиповића за нови мандатни период од три године.

Као циљеве у наредном периоду, професор Филиповић је навео изградњу зграде ФИЛУМ-а, Центра изврсности, оснивање Научно-технолошког парка у Собовици и решавање просторног проблема за Институт за информационе технологије.

Једногласном одлуком Савета Универзитета у Крагујевцу, Ненад Филиповић ће и даље обављати функцију ректора крагујевачког Универзитета.

Филиповић је изјавио да то представља признање за досадашњи рад.

Оцењујући резултате, он је навео да је у протеклом периоду додељено 200 станова младим истраживачима, основан Институт за информационе технологије и уведени нови студијски програми.

У наредном трогодишњем мандату, који ће почети 24. децембра, Филиповић је као циљеве навео изградњу зграде ФИЛУМ-а, Центра изврсности, оснивање Научно-технолошког парка и решавање просторног проблема за Институт за информационе технологије.

Универзитет у Крагујевцу је у протеклом периоду потписао неколико уговора о сарадњи са установама и компанијема како би студенти након завршених студија брзо дошли до посла у својој струци.

Извештава новинар РТК Саша Стаменић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *