Стручна помоћ омбудсмана Педагошком факултету у тумачењу закона о заштиту права деце

Канцеларија локалног омбудсмана града Крагујевца и Педагошки факултет Универзитета у Крагујевцу са седиштем у Ужицу су потписали Протокол о сарадњи на пољу заштите права деце.

Протокол су у просторијама факултета поптисали Јелена Миливојевић локални омбудсман града Крагујевца и проф. др Снежана Маринковић, деканица Педагошког факултета у Ужицу.  

Канцеларија локалног омбудсмана града Крагујевца ће, према овом документу, убудуће пружати стручну помоћ Педагошком факултету у контексту тумачења закона и прописа који се односе на заштиту права деце, затим организовати предавања, стручне часове и трибине у складу са потребама овог факултета.

Циљ је да студенти Педагошког факултета стекну квалитетне преференце из области заштите права деце, да се упознају са законима и праксом на том пољу.

„Сарадња са Педагошким факултетом је од изузетног значаја за Канцеларију локалног омбудсмана у Крагујевцу.

План је да у пољу заштите права деце одржимо предавања и семинаре на факултету и пружимо сву стручну помоћ како студентима тако и професорима.

Имајући у виду да Ужице нема свог локалног омбудсмана, ми ћемо Педагошком факултету Универзитета у Крагујевцу помагати како би се студенти као будући педагошки радници боље упознали са механизмима заштите права деце, али и људских и мањинских права уопште, рекла је поводом посете Ужицу, Јелена Миливојевић, локални омбудсман града Крагујевца.

Поптисивање Поротокола о сарадњи је резултат претходне сарадње Канцеларије локалног омбудсмана града Крагујевца и Педагошког факултета у Ужицу.

У претходном периоду, у оквиру кампање „Улога и надлежности локалног омбудсмана“ коју је организовала Канцеларија, кроз низ предавања на факултетима Универзитета у Крагујевцу, успостављена је чвршћа сарадња са Предагошким факултетом у Ужицу која за резултат има поптисивање протокола о сарадњи.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *