„Студенти и професори“ пред крагујевачком публиком

„Студенти и професори“ назив је изложбе графика која је отворена у Универзитетској галерији у Крагујевцу.

Графички радови студената Факултета примењених уметности Универзитета у Београду настали су у оквиру наставе на предмету Графика. Крагујевачка публика радове може погледати до 18. марта.

Сара Фукс је студенткиња треће године Факултета примењених уметности у Београду. Не излаже први пут, али своје гарфичке радове крагујевачкој публици представља први пут.

Изложбе су прилика да млади на кратко изађу из света уметности, а њена иснпирација интимна истраживања света око себе.

Поставку чине одабрани графички радови више од 20 студената основних и мастер студија Факултета примењених уметности у Београду, који су настали у процесу наставе на предмету Графика, а у сарадњи са професором Гроданом Петровић, вишим уметничким сарадником Иваном Флегар и доцентом Габријелом Булатовић.

Студенти Факултета примењених уметности у Београду традиционалну изложбу графичких радова организују сваке године у јуну.

У сарадњи са крагујевачким Филолошко-уметничким факултетом своје су графике у центру Шумадије представљали пре две године, као део визуелне размене која је од посебног значаја за студенте.

Изложба младих београдских уметника у Универзитетској галерији је отворена до 18 марта.

Извештава новинарка РТК Нина Бајић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *