Шумадија Европски центар за конзервацију дивљачи?

Директор Светске организације ловаца Тамаша Маргескуа, гост је Ловачког савеза Централне Србије на Међународном сајму лова, риболова и ловног туризма који се одржава на градском сајмишту.

Тим поводом уприличен је пријем у Скупштини града, а са њим је разговарао члан Градског већа за пољопривреду и рурални развој Дамјан Срејић.

Пријему у Скупштини града поред директора Светске организације ловаца Тамаша Маргескуа, присуствовали су и чланови Дамског ловачког клуба, Клуба словачких копова из Братиславе и Ловачког савеза Србије.

Маргеску је том приликом истакао да је Србија земља са прелепим природним пределима, а Шумадија може да буде Европски центар лова и конзервације дивљачи.

Крагујевац је град у коме постоје најстарија ловачка удружења, а познат је у свету по производњи ловачког оружја.

Ловачки савез Централне Србије је једно од најуспешнијих удружења у Европи, а Србија је иначе земља са пуно јаких ловачких организација истакао је члан Градског већа за пољопривреду и рурални развој Дамјан Срејић.

Представницима локалне самоуправе овом приликом упућен је позив за учешће на 21 интернационалној изложби лова “Једно са природом” која се одржава у септембру и октобру 2021. године у Будимпешти.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *