Супернова паметна клупа стигла у Крагујевац

Поводом школске славе Свети Сава, кабловски оператор Супернова обрадовао је основце у школи Станислав Сремчевић.

Друга школска „паметна“ клупа у Србији коју дарује Супернова дошла је у Крагујевац, а школа „Станислав Сремчевић“ одабрана је на основу успеха ученика који с учествовали у пројекту „Паметна клупа за основне школе“ који је покренуло Министарство просвете, науке и технолошког развоја у сарадњи са компанијом „STRAWBERRY ENERGY“.

Савиндан, када се школска слава обележава широм Србије у свим основним и средњим школама, али и високошколским установама, одабран је са намером да се у свечаном тону уручи вредан и користан поклон.

У дворишту школе „Станислав Сремчевић“ свечано, уз балоне и аплаузе запослених, постављена је „паметна клупа“ која ће убудуће бити од велике користи за ученике, али и за наставни кадар.

У процесу дигитализације друштва мултифункционалне клупе имају значајно место.

Поред тога што омогућавају пуњење више мобилних телефона истовремено, захваљујући соларној енергији обезбеђује повезивање на интернет и коришћење различитих едукативних и информативних садржаја.

Паметне клупе поседују и платформу за ђаке са лекцијама и тестовима знања, едукативним играма и другим занимљивостима.

Пројекат „Паметне клупе за основне школе“ покренуло је Министарство просвете, науке и технолошког развоја.

Клупа коју је добила школа „Станислав Сремчевић“ значајно ће унапредити дигитално знање ученика, истакао је руководилац Школске управе у Крагујевцу Горан Јоксимовић.

Представници кабловског оператора Супернова нагласили су да се мотив за донацију паметних клупа огледа у јакој жељи да се допринесе процесу дигитализације друштва, нарочито у систему образовања.

Пројекат „Паметне клупе за основне школе“ почео је у новембру прошле године, а у наредном периоду биће реализоване донације за преосталих девет одабраних школа од укупно једанаест у Србији.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *