Школска слава у Првој крагујевачкој гимназији

Школска слава Свети Сава обележена је традиционално и ове године у Првој крагујевачкој гимназији, а у складу са епидемиолошким мерама.

Традиционална Светосавска академија је изостала. Свечаност је почела обредом резања славског колача, а завршена доделом награда најуспешнијим гимназијалцима.

Дело Светог саве, речено је на свечности, живеће вечно у нама и српском народу, јер настављамо да учимо из онога што је он говорио и писао.

Прва крагујевачка гимназија је у нешто измењеним околностима обележила школску славу Светог Саву.

Иако су бројне званице ове године изостале, због епидемиолошке ситуације, традиција прослављања Светосавља је настављена.

Свети Сава је српском народу дао уметност и ученост, кљижевност и културу, али су међу најзначајнијим вредностима Светосавља, које опстају вековима, позиви на помирење са собом и другима, као и на људску доброту.

Директорка Прев крагујевачке гимназије је нагласила да је овај дан прослављен симболично, али да би наградили своје најбоље ученике који су постигли запажене резултате.

Обележавању школске славе Светог Саве у Првој крагујевачкој гимназији присуствовао је градоначелник Крагујевца Никола Дашић.

Поводом школске славе, ауторима најбољих литерарних радова на тему Светосавља и ученицима који су освојили прва места и постигли значајне успехе у претходном периоду додељне су награде из Фондова.

Кристина Даничић је једна од награђених ученика коај се захвалила школи у име гимназијалаца што и поред ове ситуације нису заборавили на њихове успехе.

Она је као ученица четвртог разреда друштвено-језичког смера са другарицом и два друга из гимназије оствојила прво место на дебатном турниру у београду против 14. београдске гимназије.

Обележавању Светог Саве у Првој крагујевачкој гимназији присуствовали су начелница Шумадијског управног округа Биљана Илић Стошић, председник Скупштине града Мирослав Петрашиновић, ресорни градски већник Душан Алексић, представници Школске управе у Крагујевцу, Епархије шумадијске и награђени гимназијалци.

Извештава новинарка РТК Нина Бајић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.