Велико интересовање за вакцинацију глувих и наглувих у Шумадији

За вакцинацију против Ковида 19 коју је организовало Удружење глувих и наглувих Шумадијског округа владало је велико интерсовање чланова.

Њима је омогућена имунизација у просторијама Удуржења, јер већина глувих и наглувих особа наилази на проблеме у комуникацији и није могла да се пријави редовним путевима.

У присуству лекара Дома здравља и неколико знаковних тумача чланови удружења примили су кинеску вакцину.

Удружење глувих и наглувих Шумадијског округа организовало је, у сарадњи са Институтом за јавно здравље и уз подршку града Крагујевца, имунизацију за део чланства који није био у прилици да се пријави преко портала еУправа.

Овако спроведена вакцинација  глувих и наглувих особа може да буде позитиван пример за имунизацију особа са инвалидитетом и другим удружењима, али и градовима.

Вирусом ковид 19 било је заражено само 6 глувих и наглувих особа у Крагујевцу.

Једна особа је преминула.

Представници удуржења кажу да су прошле године у ово време имали велику бојазан, јер су мислили да ће глуве и наглуве особе оболети у великом броју, јер је њихов живот ионако сложен због комуникације.

Међутим, срећом, корона их је заобишла.

Извештава новинар РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *