Све више посетилаца на језеру и базенима

Спас од врућине бројни Крагујевчани данас су потражили на градским базенима и језеру у Шумарицама.

Лекари саветују да се у најтоплијем делу дана, од 10 до 16 часова, не излази из куће, како због врућине тако и због високог индекса УВ зрачења.

Уз адекватну исхрану и редовно хидрирање, требало би практиковати и ношење памучне гардеробе.

Градски базени врве од посетилаца. Висока температура ваздуха загрејала је воду, па је током целог дана у сва три базена на овом градском купалишту много купача.

Спас од врућине али и забаву у води градских базена пронашли су бројни Крагујевчани међу којима има припадника свих генерација.

Цена улазнице остала је непромењена, а имајући у виду да због ванредног стања услед корона вируса базени нису радили, многи суграђани су са великом радошћу дочекали отварање купалишне сезоне.

Крагујевчани са пуним правом језеро у Шумарицама називају градским морем.

Уређена плажа посута шљунком, спортски садржаји попут одбојке на песку и стоног тениса, забава у Авантура парку, зип лајн употпуниће време које посетиоци проводе на језеру.

Крагујевчани воле Шумаричко језеро, а на десетине грађана свакодневни су посетиоци ове дестинације.

Безбедност купача је на завидном нивоу, тврде спасиоци.

У Заводу за ургентну медицину наводе да нису имали повећан обим посла због тропских врућина.

Испред зграде Завода налазе се пунктови који штите пацијенте од сунца.

Лекари ове медицинске установе наглашавају да се грађани више него уобичајено јављају телефоном и траже савете.

Метеоролози за предстојећи викенд најављују пад температуре и повремену кишу, а од почетка нове радне недеље поново тропске температуре.
Савети како без последица преживети жарко лето су добро познати. Уколико их се грађани придржавају, моћи ће на најбољи начин да уживају у овом годишњем добу.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *