“Сви смо ми Станиславци” – за нова наставна средства

Ученици Основне школе “Станислав Сремчевић” покренули су са наставницима и родитељима манифестацију под називом “Сви смо ми Станиславци”.

Организовали су бројне музичке програме, концерте, представе.

Од продатих улазница прикупљено је 500 хиљада динара, који се налазе на рачуну ове школе.

Одлучили су да новац обезбеђен на овај начин, утроше за набавку нових наставних средстава за рад у кабинетима физике, математике, хемије и информатике.

Манифестација ће бити настављена и даље како би се настава у кабинетима унапредила а рад наставног кадра оплемениће бројни купљени реквизити који се користе у настави.

Да Станиславци воле своју школу потврђује добра комуникација наставника и деце који су и родитеље увели у акцију са циљем да се настава одвија у што бољим условима.

До сада су организовали седам концерата на којима су учествовали: “Веселе осамдесете”, “Архангели”, “Армуши”, “Епилог”, “Ђуричић и бубњари”, браћа Радовић.

Недавно су угостили и Српско друштво “Стеван Синђелић” из Гетеборга па је школска сала и на овом концерту била пуна посетилаца.

Велика посећеност и добра продаја карата условили су прикупљање средстава која су добро дошла за набавку нових реквизита који се користе у настави.

Основци кажу да са задовољством учествују у организовању концерата у школи.

Укључени су у израду плаката, продају карата и анимирање родитеља како би посећеност била што већа.

У школи је преко хиљаду ученика.

Учионице су окречене и украшене дечјим радовима а све старе школске табле замењене су новим савременим, прегледнијим.

Поред тога, опремљени су кабинети природних наука, купљене су нове епрувете и хемијске супстанце за огледе из физике и хемије.

Наставници наводе да је овакав начин анимирања јавности и деце веома добар јер се у рад школе све више укључују и родитељи.

Манифестација “Сви смо ми Станиславци” биће настављена и убудуће.

Планирано је да се ускоро организује још један концерт на коме ће свирати ученици ове школе који похађају и Музичку школу “Др Милоје Милојевић”.

У најави је и концерт који ће одржати група “Кепа и ФРИ СПИРИТС”.

Прикупљена средства биће утрошена за набавку нових наставних средстава.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *