Такмичење ученика из области физике, медицине, електронике и информатике

Због великог интересовања студената за нови смер медицинска физика, Институт за физику Природно математичког факултета у Крагујевцу, организује такмичење за ученике средњих школа из области физике, медицине, електронике и информатике.

Ђаци се могу пријавити самостално или тимски, а презентације израђених модела треба да пошаљу до краја септембра.

На Природно математичком факултету Универзитета у Крагујевцу од октобра ће бити реализован нови модул на студијском програму физика, а реч је о медицинској физици.

Због великог интересовања студената за нови смер, Институт за физику организује такмичење за ученике средњих школа из области физике, медицине, електронике и информатике.

Пројектни задаци су робот са УВ лампом за стерилизацију просторије, бесконтактно мерење телесне температуре, наруквица за мерење виталних параметара људског организма.

Из године у годину се све више средњошколаца пријављује са идејама, за које су уверени, да ће у блиској будућности, са научне стране бити и реализовани.

Један од пројектних задатака на овом такмичењу биће и иновативни предлози из области медицине, где ученици могу сами да нешто направе и прикажу у оквиру такмичења.

Демонстрација и приказ израђених модела биће 10 октобра, на Институту за физику Природно математичког факултета у Крагујевцу.

Током представљања пројектних задатака Комисија, коју ће чинити представници са овог факултета и тим лекара, прегледаће све радове, а најбољима биће додељене награде и дипломе.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.