Температура и бактеријске инфекције најчешћи код школске деце

Током зимских месеци у Служби за здравствену заштиту школске деце крагујевачког Дома здравља, дневно се обави између 30 и 50 пацијената са симптомима вирусних и бактеријских инфекција.

Лекари ове службе у протекле две недеље, најчешће су лечили пацијенте са веома високом температуром, бактеријским инфекцијама грла и стомачним вирусима.

Деца школског узраста, током зимских месеци, чешће оболевају од вирусних и бактеријских инфекција због дужег колективног боравка у затвореном простору.

Лекари Службе за здравствену заштиту школске деце крагујевачког Дома здравља дневно одраде и до 50 прегледа, а најчешће је реч о пацијентима са вирусним, респираторним и цревним инфекцијама, високом температуром и боловима у стомаку.

Ради спречавања ширења вирусне инфекције међу децом школског узраста, неопходан је изостанак из колектива, уколико дође до појаве првих симптома попут кијавице или кашља.

Служба за здравствену заштиту школске деце крагујевачког Дома здравља ради сваког дана од 7 до 20 часова у централном објекту и амбулантама Бресница, Станово и Аеродром, док се викендом организују дежурства од 7 до 19 часова у централном пункту службе.

Извештава новинарка РТК Mарина Голубовић Миленковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *