Tешко иде прикупљање новца за лечење Санеле Трифуновић

У Великом парку организован је још један хуманитарни базар за лечење суграђанке Санеле Трифуновић, мајке троје деце која болује од тешког облика мишићне атрофије.

Иако данима, њени пријатељи покушавају на хуманитарним базарима да прикупе што више новца за њено лечење у иностранству, одзив Крагујевчана је мали.

У акције се укључују и запослени Завода за хитну медицинску помоћ, али недостаје још 16 хиљада евра.

Фондација „Буди хуман“ омогућила је слање СМС са садржајем 1012 на број 3030 за прикупљање новца за лечење Санеле које треба да се прикупи до 5. маја.

Продајани базар је покушај да се пробуди милосрђе код суграђана за лечење мајке троје деце од којих најмлађе има осам месеци.

Стање Санеле Трифуновић је непромењено. И даље трпи јаке болове који јој отежавају самосталан живот и кретање. И даље породица, пријатељи апелују за помоћ и даље нема одзива ни богатих комапанија да помогну ни имућних појединаца.

У прикупљању новца за лечење Санеле Трифуновић највише се залажу запослени из Хитне помоћи.

Најхуманији, најуморнији од почетка пандемије. Имају времена, воље, наде и идеја како да помогну.

За лечење Санеле Трифуновић у Истанбулу неопходно је обезбедити нешто више од 20 хиљада евра, без трошкова за смештај и пут.

Помажу јој сестра, комшилук и пријатељи, а породица живи од скромних примања њеног супруга.

Трифуновићи живе у изнајмљеном простору од једне плате, скромног дечјег додатка и месечне накнаде за треће дете.

Ситауација је сваким даном све тежа, а рок који је понудила клиника за трансплантацију матичних ћелија у Истанбулу је веома близу. Тек после највећег хришћанског празника.

Извештава новинарка РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *