Током пандемије повећано насиље над женама

Статистика показује да је од почетка пандемије посебно изражен проблем насиља над женама.

Градска организација Црвеног крста и Удружење грађана Снага пријатељства – Амити организовали су скуп на тему Превенција насиља над старијим женама у условима пандемије, изазови и унапређење приступа услугама“.

Скуп је организован поводом Међународног дана борбе против насиља над женама који се обележава 25. новембра.

У крагујевачком Црвеном крсту је, поводом овог дана, организован скуп, како би се подигла свест старијих жена о различитим облицима насиља у породици и родно заснованог насиља, као и њиховој штетности и механизмима заштите који су им на располагању.

Посебна пажња посвећена је спречавању и заштити од родно заснованог насиља према старијим женама, као и унапређењу и развоју услуга у заједници које ће женама у случају насиља пружити све врсте подршке и помоћи.

Скуп у Крагујевцу део је пројекта „Промоција недискриминације и заштите од насиља над старијим женама у условима пандемије“.

Током кампање „16 дана активизма“ чланови Црвеног крста и Удружења Снага пријатељства – Амити делиће информативне и едукативне материјале и организовати низ панел дискусија у свим општинама Шумадијског округа.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *