Топло време измамило Крагујевчане на улице и у природу

Након укидања ванредног стања број пацијената у Заводу за хитну медицинску помоћ се повећао.

Претходних дана највише су се јављали хронични болесници са повишеним крвним притиском, али и пацијенти са хроничним плућним болестима.

Топло време измамило је велики број грађана на улицу и у природу, па лекари саветују опрез и понашањеу складу са препорукама.

Претходних дана у крагујевачком Заводу за хитну медицинску помоћ јављали су се пацијенти са хроничним болестима, највише са проблемима повишеног крвног притиска, али и са хроничним респираторним проблемима.

Укидањем ванредног стања, крагујевачка хитна помоћ наставила је са препоручиним мерама заштите од Корона вируса и на улазу се врши обавезна тријажа, након чега пацијенти добијају потребну лекарску помоћ.

Топло време измамило је на улице велики број Крагујевчана, али лекари препоручују опрез, нарочито онима који дужи временски период нису излазили из својих кућа.

Након укидања ванредног стања и дужег периода без физичких активности грађани су изашли на улицу и у природу.

Топло време утицало је на расположење старијих али и млађих, који су без обзира на добру епидемиолошку ситуацију и даље опрезни и одговорни према себи и другима.

Лекари препоручују да се у наредном периоду посебно обрати пажња на исхрану и да се што више конзумира воће, поврће и лаганија храна.

И даље се треба уздржавати социјалних контаката и поштовати препоруке стручњака о држању физичке дистанце, како у Крагујевцу и даље не би било заражених Корона вирусом.

Извештава новинар РТК Иван Ганић

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *