У 2019. години Град ће највише улагати у путну инфраструктуру.

 У 2019. години Град ће највише улагати у путну инфраструктуру. Предвиђена су средства од 500 милиона динара из буџета за одржавање постојеће путне инфраструктуре и још 7,5 милиона евра за изградњу нових саобраћајница из средстава европске банке за обнову и развој.

Јавно комунална предузећа у Крагујевцу финансијски су стабилна. Завршена је њихова организациона консолидација како би ефикасније обављала своју основну делатност и развијала се.

Комунална привреда улази у годину у којој ће се радити на развоју и инвестицијама, тврди Владимир Максимовић, члан Градског већа за комуналне делатности, равномерни и одрживи развој. Улагаће се у комуналну инфраструктуру, основна средства и опрему.

Према Максимовићевим речима, у овој години локална самоуправа највише ће улагати у путну односно комуналну инфраструктуру. За те намене биће издвојено милијарду и 200 милиона динара.

За одржавање постојеће путне инфраструктуре предвиђено је 500 милиона динара из градског буџета и још 7,5 милиона евра од европске банке за обнову и развој за изградњу нових саобраћајница.

Ове године радиће се на развоју комуналне инфраструктуре и услуга, а самим тим и на побољшању квалитета живота у граду.

Функционисање градског јавног превоза је значајно побољшано и деци школског узраста омогућен је бесплатан превоз.

Говорећи о ценама комуналних услуга, ресорни члан Градског већа је нагласио да су се, консолидацијом јавно комуналних предузећа, стекли услови за њихову анализу.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *