У 2021. замена водоводних цеви и изградња фекалне канализације

Пословну 2020. годину Јавно комунално предузеће „Водовод и канализација“ завршило је са изграђених 20 километара хидротехничких инсталација на територији града.

Укупна вредност изведених радова је око 430 милиона динара, а финансирани су из буџета града.

Инфраструктурно опремање појединих делова града омогућило је увођење хидротехничке инсталације која подразумева водоводну линију, фекалну и атмосферску канализацију.

То се, пре свега односи на Денино брдо, насеље у коме систем фекалне и кишне канализације није био адекватно регулисан.

Радови ће бити настављени у у овој години, а у буџету града предвиђено је више од 200 милиона динара за инвестирање у хидротехничке инсталације.

За ову годину у плану је и замена водоводних цеви у дужини од 20 километара, као и постављање девет мерних места на уласку у крагујевачка насеља, намењених за праћење губитака на водоводној мрежи.

Иначе, у прошлој години крагујевачки „Водовод“ је изградио 20 километара хидротехничких инсталација у граду, за шта је издвојено 430 милиона динара из буџета града.

Извештава новинар РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *