У Аранђеловцу ванредна ситуација због падавина

Киша која је у току ноћи падала непрекидно два сата изазвала је велику штету на територији општине Аранђеловац.

Припадници војске Србије евакуисали су пет лица, две особе из возила и мајку са двоје деце из зграде „Форма уно“.

Више улица и путева је оштећено и поплављено а према речима мештана околних села вода је однела мостове у Вукасовцима, Босути и Јеловику.

На седници Штаба за ванредне ситуације која је у Аранђеловцу одржана у преподневним сатима донета је одлука да се на територији ове општине прогласи ванредно стање.

У кратком временском периоду јаки наноси кише условили су поплаву а ниво воде у неким деловима града био је висок до 1 метра.

Екипе су на терену па црпне пумпе извлаче воду лишће и грање из запушених водоводних и канализационих цеви.

Хигијенско епидемиолошка служба Здравственог центра Аранђеловац стално контролише воду за пиће а надлежни апелују да грађани још увек не конзумирају пијаћу воду.

У Крагујевцу је током ноћи такође било јаких пљускова а на више места је дошло до запушавања кишне канализације и изливања шахти.

Екипе ЈКП „Водовод и канализације“ су биле на терену а према евиденцији Штаба за ванредне ситуације нивои воде у бујичним потоцима нису угрозили грађане и имовину у Крагујевцу.

У Тополи је дошло до изливања реке Каменице на подручју села Митровчић а на деоници пута Загорица Топола саобраћај је био у застоју.

У околним општинама Шумадијског управног округа падавине током ноћи и јутра нису изазвале проблеме па је стање у тим општинама стабилно.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *