У Геронтолошком центру Крагујевац нема оболелих од корона вируса

О више од 300 корисника услуга у Геронтолошком центру у Крагујевцу брине 140 запослених.

Од проглашења ванредног стања, а у складу са инструкцијама надлежног министарства, ова установа социјалне заштите успела је да, захваљујући превентивним мерама које спроводе запослени користећи неопходну заштитну опрему, спречи „улазак“ Ковида-19.

И за време ванредног стања Геронтолошки центар Крагујевац наставља да пружа услуге социјалне заштите.

Створени су услови за несметани рад, током кога се поштују највише мере заштите и корисника и запослених.

Тако је ова установа успела да, захваљујући мерама заштите коју спроводе запослени користећи неопходну опрему, спречи улаз корона вируса.

Једна од мера заштите била је и забрана посете корисницима крагујевачког Центра за старе.

Како би се спречило да се корисници и запослени у Геронтолошком центру заразе коронавирусом, Град је помогао да се формирају посебна прихватилишта.

Једно од њих је Прихватилиште за особе старије од 65 година, које је намењено онима који немају породичну подршку, који су оперисани и тешко покретни.

Лоцирано је у простору Установе за развој услуга социјалне заштите Кнегиња Љубица.

Друго прихватилиште је локална самоуправа формирала заједно са хуманитарном фондацијом Човекољубље, а у оквиру Српске православне цркве и то за особе млађе од 65 година.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *