У Крагујевцу обележен Међународни дан медицинских сестара

Удружење здравствених радника Крагујевац организовало је Свечану академију поводом Међународног дана сестара.

Ова градска организација је најзаслужнијим члановима уручила награде и признања за несебичан допринос у раду и учествовање на едукацијама и семинарима у области медицине.

Медицинске сестре и техничари из Шумадијског округа али и целе Србије окупили су се у Крагујевцу како би присуствовали Свечаној академији поводом Међународног дана сестара и уручењу награда здравственим радницима који су у протеклом периоду испунили критеријуме у писању конгресних радова и континуираној едукацији у циљу унапређења медицинских компетенција.

Члан Градског већа за инвестиције и управљање пројектима Александар Милошевић подсетио је приликом обраћања окупљенима, да ће ускоро почети радови на изградњи новог објекта Универзитетског клиничког центра Крагујевац, чиме ће многоструко бити олакшан рад медицинском особљу. Посао медицинских сестара једна је од најхуманијих професија, тврди Милошевић.

Удружење здравствених радника Крагујевац организатор је бројних конгреса и едукација за медицинске сестре и техничаре. Ово удружење има више од две хиљаде чланова.

На централној академији у Прокупљу, у организацији Националне асоцијације удружења здравствених радника Србије, чланови градског Удружења добили су три сребрна и три златна знака асоцијације, што су највиша признања која се могу добити у медицинској струци.

Извештава новинарка РТК Марина Голубовић Миленковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *