У Крагујевцу отворен Арсенал фест

С поруком „Снажно уз музику“ у Крагујевцу је синоћ почео Арсенал фест 11, први велики музички фетивал на отвореном у Србији од почетка пандемије корона вируса.

На простору Кнежевог арсенала, фестивал ће трајати три дана, а могу да присуствују сви они који су се вакцинисали или су прележали вирус.

Онима који нису имунизовани или немају потврду о развијеним антителима, фестивал је омогућио бесплатно брзо тестирање на неколико локација у граду.

На главној бини концерт је отворио бенд Партибрејкерси, а затим су атмосферу додатно загрејали свирком Бајага и инструктори, као и фолк панкери Бркови.

Ово је први сусрет публике и музичара после више од годину дана на који су сви жељно чекали.

Фронтмен Бајаге и инструктрора Момчило Бајагић рекао је пред наступ да му је веома драго да се коначно кренуло са свиркама.

Ово је као неки почетак повратка на нормалну нормалност, не на нову, него на нормалну.

Много ми је драго да је кренуло, ово нам је прва свирка ове године, али имамо прекосутра на Палићу, па онда 16. јула смо на Ташмајдану.

Тако да ће ово лето, ја мислим, бити боље него прошло”, рекао је Бајага.

На питање новинара какав је осећај када су свирали без публике, Бајага је рекао да је то безвезе осећај и да је могао без тога да прође у животу.

У шали је рекао да су после концерта без публике морали да пуштају у монтажи, као у Лиги шампиона, публику тонски.

Како је истакао, сада је коначно све опет као некада.

Оно што сам видео по Београду и мањим местима где се свира, све је препуно.

Људи су баш жељни, то смо и очекивали. Ево кажу да је и овде вечерас све крцато, што ми је много драго”, рекао је Бајага.

Поред Главне бине бендови су се смењивали и на Гарден стејџу где су наступили бендови Бјесови, КБО!, Обојени програм и Репетитор, а уз њих Darkshines, Кени није мртав, Крушевац гето и Funk Shui. На експлозив стејџу наступили су Goraće b2b Shoomadisco, Battric & Mivu, Runy и Владимир Аћић.

Друге вечери фестивала главна бина припада загребачким панк рокерима Хладном пиву, бенду Дубиоза колектив и аустралијском музичару Dub FX-u.

На Гарден бини 25. јуна, у некадашњој „Заставиној башти“, долазе Никола Пејаковић Коља, Никола Врањковић, као и Свемирко, Ником ништа, Кика, Драм, Клинац и Кенди.

На ди-џеј стејџу друге вечери су Bokee, Кристијан Молнар, Andrew Meller и Леа Добричић.

Завршне вечери фестивала, у суботу, 26. јуна, премијерно ће свирати шведски гитариста Yngwie Malmsteen са својим бендом.

Он је раније поручио фановима: „Једва чекам да вас све видим тамо!

Треће вечери Арсенала наступиће „Освајачи“, који славе 30 година од првог албума „Крв и лед“, „Orthodox Celts“ и „Рибља чорба“, којој ће ово бити први наступ после смрти басисте Мише Алексића.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.