У Крагујевцу отворено јавно спортско стрелиште

У Десмировцу је данас отворено спорстко стрелиште на отвореном Shooting Park Kragujevac, на коме ће љубитељи практичног стрељаштва моћи да вежбају.

Одржано је и такмичење у организацији крагујевачког Стрељачког удружења Сиви вук и Спортског стрељачког удружења Карабурац из Београда.

Спортско стрелиште је званично отворио Никола Дашић, председник Привременог органа града Крагујевца, а иницијатива за изградњу спортског стрелишта потекла је од Слободана Николића и Спортског удружења „Сиви вук“ који очекује да ова новина буде прекретница у стрељачком спорту, уз напомену да Крагујевац заслужује овакав простор.

Спортски комплекс садржи више полигона – полигоне за  практично стрељаштво, линијско стрелиште са 10 позиција за карабинско оружје, полигон за летеће мете, односно глинене голубове, а у припреми су полигони за стреличарство и полигон за Air soft и Paintball.

Мере безбедности које примњују такмичари и спортски стрелци су на највишем ниову, а отварање спортског стрелишта подлеже озбиљним и ригорозним контролама, при чему се раде и елаборати безбедности.

Савез практичног стрељаштва Србије поздравља отварање овог комплекса и већ најављује велике планове за опвај простор.

У наредном периоду на овом месту очекују се важна међународна такмичења.

Констатовано је и да је стрељаштво у Србији озбиљан спорт и један од најтрофејнијих, који је неправедно запостављен, иако су освојене бројне медаље.

Извештава новинар РТК Нина Бајић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

One thought on “У Крагујевцу отворено јавно спортско стрелиште”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *