У Крагујевцу представљена књига „Смех под вешалима“ Радета Радовановића

У Народној библиотеци „Вук Караџић“ промовисана књига „Смех под вешалима“ Радета Радовановића, новинара дописника „Слободне Европе“, рођеног Крагујевчанина.

Жеља аутора књиге била је да промоција буде продајног карактера, а сав приход од продаје у Крагујевцу, Радовановић је уступио у хуманитарне сврхе, односно као новчану помоћ за колегу уредника „Крагујевачких новина“ Мирослава Јовановића.

Новинар и публициста Раде Радовановић као дописних „Слободне Европе“ пратио је бурне догађаје новије српске историје деведестих година.

Тридесет година касније, пише књигу о тадашњим приликама. Друго издање промовисано је у региону, очекује се и превод на енглески језик.

Историчарка Латинка Перовић написала је у поговору књиге између осталог да Радовановић чврсто стоји на становишту да је само истина лековита.

У разговору о књизи Радета Радовановића у Народној библиотеци „ Вук Караџић“ учествовали су Дража Петровић главни уредник листа „Данас“  генерал Драгољуб Граховац, редитељ и публициста Јован Глигоријевић, као и аутор који је се одрекао прихода од продаје књиге односно преусмерио га како би финансијски помогао колеги Мирославу Јовановићу.

Извештава новинарка РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.