У Крагујевцу у 2019. години пословало 7.500 активних предузетника

Број предузећа и предузетничких радњи које послују на територији Крагујевца из године у годину расте. У 2019. достигао је рекордан број од 7500 активних предузетника.

На основу статистичких података из јуна прошле године, број предузетника већи је за скоро 18 процената него пре пет година.

Број предузетника из године у године расте, а посебно радује чињеница да предузећа опстају.

Већи је број оних који опстају него оних који престају са радом, нагласио је Радомир Ерић, члан градског већа за привреду и подсетио да је прва година од почетка бизниса најтежа.

Статистика показује да се у Крагујевцу годишње угаси педесетак привредних друштава и око 600 предузетничких радњи, али и да са радом почне двоструко већи број.

У протеклих пет година порастао је број предузетника за укупно 1558, што је представља повећање од 27,69 одсто.

Локална самоуправа ће у наредном периоду интензивније подржавати предузетнике, кроз увођење додатних подстицаја, наговестио је Ерић.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *