У оквиру СПД “Раднички” ускоро још два клуба

Нагомилани дугови из претходног периода, Спортских центара “Младост“ и „Парк“ условили су низ проблема, па је за њих била неизбежна ликвидација.

Новоформирано Спортско привредно душтво „Раднички“, уз подршку локалне самоуправе, сада настоји да врати поверење играча, спонзора и добављача, али и поправи слику спорта у граду.

Спортско привредно друштво Раднички ради од средине фебруара. Дугови спортских установа који су били енормни су враћени, а под овим кровом тренутно је Одбојкашки клуб из кога је и настало новоформирано Спортско привредно друштво.

Запослени који су радили у бившим спортским центрима „Младост“ и „Парк“ нису остали без посла, а сада се у овом Спортском привредном друштву налази 69-оро бивших радника тих установа. Још четворо је према свим законским регулативама збринуто у дугим градским предузећима и установама.

Ускоро ће се Спортском привредном друштву Раднички прикључити још два клуба – ватерполо и рукоментни клуб. А одлуку ће потврдити и министар спорта Вања Удовичић, најављују у Радничком .

Крагујевац је одувек био спортски град, а срца многих Крагујевчана куцају у ритму Радничког, истичу навијачи.

Млади који тренирају у Радничком, у млађим категоријама имају лекара, педагога и низ бенефиција ,а тренери су усмерени да на најбољи начин раде са њима.

Раднички очекује да се под њиховим кровом нађу још и мушка и женска селекција Кошаркашког клуба.

Кошарка као спорт активира велики број и играча и навијача, па је врло значајно да се у великој спортској породици Радничког нађу и кошаркаши.

Крагујевчани су одувек волели свој клуб и навијали за Раднички у свим спортовима. Због тога прижељкују да им се придруже и атлетски, бициклистички и пливачки клуб.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *