У рубним деловима града највише паса луталица

Крагујевчани, који живе у рубним деловима града, где углавном нема колeктивног становања, готово свакодневно пријављују псе луталице.

Пси без власника примећени су у неколико крагујевачких насеља.

У Зоохигијени, која ради у оквиру Јавно комуналног предузећа „Шумадија“, наводе да надлежни свакодневно обилазе крагујевачка насеља, како би их уклонили.

Грађане позивају да се јаве њиховој служби у циљу ефикаснијег уклањања ових животиња.

Проблеме са псима луталицама имају грађани који станују у насељима Аеродром, Виногради, Денино брдо, Ердеч и Багремар, на кружном путу у Станову.

Луталице се углавном окупљају у чопорима, на местима где има хране.

Најчешће у насељима где нема стамбених зграда. Ипак, становници Аеродрома, једног од највећих насеља у Крагујевцу, наводе, да луталица у овом делу града има, без обзира на деловање службе Зоохигијене.

У кавезима Зоохигијене тренутно је смештено 40 паса различитих раса.

У овој служби наводи да су екипе свакодневно на терену, па се дешава да се у кавезе смести и до 5 паса у току дана.

Највећи проблем представљају пси луталице, које су грађани заволели, често их милују и хране, па је такве псе немогуће сместити у Зоогхијену јер их грађани штите.

Надлежни напомињу да грађани који имају проблема са псима луталицама могу да да се јаве служби Зоохигијене сваког радног дана.

Осим у градским насељима, служба Зоохигијене уклања псе луталице и на подручу 52 села у околини Крагујевца.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *