Ученици Медицинске школе као волонтери

Ученици крагујевачке Медицинске школе „Сестре Нинковић“ волонтирају на једном од пунктова за вакцинацију, у хали „Гордана Гоца Богојевић“.

Циљ им је, кажу, да помогну својим будућим колегама и стекну искуство.

Свакодневно, од 8 до 15 часова, 25 ученика четврте године Медицинске школе волонтира на једном од вакциналнихг пунктова у Крагујевцу, како би здравственим радницима помогли у имунизацији становништва против Ковида 19.

Крагујевачки средњошколци  кажу да им волонтирање пуно значи, јер им је замена за практичне вежбе које због пандемије корона вируса нису могли редовно да похађају.

Директор Медицинске школе „Сестре Нинковић“  истиче,  да се волонтирањем ученика из ове школе  предупређује и олакшава рад здравствених радника, којима је у овом тренутку помоћ неопходна.

У наредном периоду у плану је отварање нових пунктова за имунизацију грађана у оквиру Дома здравља где ће, такође волонтирати ученици Медицинске школе у Крагујевцу.

Извештава новинар РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *