Прикупљена половина новца за лечење Михајла и Димитрија

Браћа Михајло и Димитрије Краговић из Крагујевца болују од ретке прогресивне болести и за њихово лечење у Турској потребнo je око 72 хиљаде евра.

Разним хуманитарним базарима и путем фондације Буди хуман, породица је успела да прикупи половину потребног новца, али им додатни проблем представља рок, јер би прва трансплатиција матичних ћелија требало да буде обављена већ за десетак дана.

Породица Краговић из Крагујевца добила је позив од клинике у Турској да доведе своје дечаке, деветогодишњег Михајла и петогодишњег Димитрија, како би била обављена трансплантација матичним ћелијама, a која би помогла у њиховом лечењу.

Међутим, рок је само десетак дана, а породица је успела да прикупи тек половину потребних средстава.

Како таква врста лечења захтева велику суму новца, у овом случају око 72 хиљаде евра, родитељи браће Краговић апелују на све хумане грађане да помогну у њиховом лечењу.

Михајлу и Димитрију су неопходна средства за трансплантације матичним ћелијама, рехабилитације, физикалне терапије, за бањско лечење, медикаменте, суплементе и медицински потрошни материјал, операцију пета, ортопедска помагала, као и за смештај и путне трошкове.

Поред посeте хуманитарног базара у крагујевачкој Пешачкој зони, сви људи добре воље могу да помогну и слањем СМС поруке 889 на 3030, али би било добро да то учине што пре како би новац за лечење Михајла и Димитрија био прикупљен на време.

Извештава новинар РТК Дарко Милошевић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *