Удовичић о одлагању Олимпијаде

Министар омладине и спорта у Влади Републике Србије Вања Удовичић оценио је данас да је одлука о одлагању Олимпијских игара у Токију за 2021. годину одговоран потез система спорта, јер не постоји ништа значајније од очувања људских живота.

Удовичић је, гостујући на ТВ Пинк, исказао захвалност грађанима који су због озбиљне ситуације реаговали одговорно и солидарно, као тим, и остали код куће у складу са мерама током ванредног стања.

Он је рекао да је кампања у којој врхунски спортисти кроз ТВ спотове позивају да се остане код куће створена из жеље да се утиче личним примером.

Желимо да људи који су идоли апелују на грађане и покажу да смо део истог тима, како би се утицало и на оне који се не придржавају мера да промене своје понашање, навео је Удовичић.

Министар је указао на то да се тренутно снимају вежбе које ће бити емитоване преко телевизија за категорије предшколаца, школараца, рекреативаца и трећег доба – како би се сви у кућним условима бавили рекреацијом и сачували здрав стил живота.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *