УКЦ Крагујевац наставља са инвестиционим подухватима

У Универзитетском клиничком центру Крагујевац током ове године биће реализовано неколико значајних инвестиционих подухвата, у циљу стварања бољих услова за функционисање ове здравствене установе и збрињавање пацијената.

Томе треба додати и радове на реконструкцији и доградњи Универзитетског клиничког центра, који би требало да почну у другој половини године.

У оквиру новог инвестиционог циклуса у Универзитетском клиничком центру биће реконструисана неонатологија, односно трећи спрат Клинике за педијатрију.

Након тога, у наредних месец дана очекује се детаљна санација крова на згради операционог блока и главној згради хируршког блока. На тај начин биће решен проблем прокишњавања, односно стерилизације операционог блока и породилишта.

У другој половини године требало би да почне и генерална реконструкција Универзитетског клиничког центра.

У првој фази је планирана изградња нове зграде са 25.000 квадратних метара и надземне гараже са више од 300 паркинг места.

Извештава новинарка РТК Бојана Крстић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *