Уколико буде потребе ковид пацијенти биће смештени у неколко установа у Крагујевцу

У Ковид амбуланте у Крагујевцу, у Амбуланти за респираторне инфекције и фебрилна стања Дома здравља која ради у АТД-у и Ковид амбуланти Заставине медицине рада, у току дана прегледано је више од 600 људи.

У претходна 24 сата пацијенти који су имали тешку клиничку слику, хоспитализовани су на неку од ковид клиника у Клиничком центру у Крагујевцу.

Уколико се број пацијената који захтевају хоспитализацију буде увећавао, постоји могућност да се оформе ковид клинике у установама социјалне заштите – Геронтолошком центру и

Заводу за смештај одраслих Мале Пчелице, као и у Студентском дому у Крагујевцу, најавио је директор Клиничког центра Предраг Саздановић.

Институт за јавно здравље свакодневно евидентира велики број новозараженх грађана корона вирусом.

Најтежи пацијенти који имају тешку клиничку слику и којима је неопходан медицински надзор хоспитализовани су на некој од клиника Клиничког центра.

Директор ове здравствене установе наводи да је у Клиничком центру тренутно девет ковид клиника од којих су три интензивне неге.

На различитим облицима кисеоничне терапије налази се 48 најтежих пацијената.

Уколико се број заражених који морају да буду под константним медицинским надзором повећа, постоји могућност отварања нових привремених ковид болница ван Клиничког центра, наводи Саздановић.

Привремена Ковид болница на Шумадија сајму, која је адаптирана за пацијенте са лакшом клиничком сликом располаже са око 150 постеља.

Директор Клиничког центра каже да се тренутно на лечењу у сајамској хали налази мањи број пацијената који имају лакшу клиничку слику.

Медицинари су свакодневно изложени великом напору и воде тешку исцрпну борбу у лечењу људи који болују од ковида 19. Здравствени систем је пренапрегнут јер се број новозаражених увећава.

Како би се избегла нова заражавања, стални апел упућен грађанима усмерен је на строго поштовање прописаних мера како би се очувало здравље људи.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.