Управа саобраћајне полиције: Адекватно припремите возила за пут

Због најављених снежних падавина и значајно нижих температура наредних дана, сви возачи морају имати адекватну зимску опрему за своја возила која подразумева обавезне зимске гуме, али и друге уређаје за повећање тракције аутомобила као што су ланци за дубљи снег или слични механизми.

Упозорење свим возачима стигло је и из Полицијске управе Крагујевац, чији службеници апелују на возаче да пилагоде брзину кретања возила условима на путу.

Из Управе саобраћајне полиције апелују на возаче да адекватно припреме своја возила за пут и да обавезно користе зимску опрему.

Када су на путу снег, лед или поледица, обавезно је коришћење зимских пнеуматика, чија дубина шаре не сме бити мања од 4 милиметра, док су на путевима ван насеља обавезан део зимске опреме и ланци за снег или други уређаји који могу помоћи у безбедном кретању и кочењу аутомобила.

Крагујевачки возачи спремно су дочекали први снег и како кажу није било отежаног кретања возила управо због поштовања правила и коришћења неопходне зимске опреме.

Према подацима Завода за ургентну медицину, током протекле ноћи у Крагујевцу се догодила једна саобраћајна незгода у којој је једна особа лакше повређења, док је јуче на путевима широм Србије у саобраћајним незгодама повређено 105 особа.

Три учесника у саобраћају смртно су страдала.

Министарство унутрашњих послова апелује на возаче да брзину кретања возила прилагоде постојећим временским условима, да држе веће одстојање и да не угрожавају себе и друге учеснике у саобраћају пребрзом вожњом и непрописним претицањем, уз обавезно коришћење зимске опреме.

Извештава новинар РТК Марина Голубовић Миленковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *