Уређују се градска купалишта

Купалишна сезона на отвореним базенима и Шумаричком језеру званично ће почети половином јуна, уколико временски услови дозволе.

Тренутно се на отвореним базенима коси трава, у плану је замена плочица у базенима, али и комплетна реконструкција трибина, за коју је Спортско друштво Раднички обезбедило 4 милиона динара.

Комплекс базена на отвореном, површине од 35 хиљада квадрата, чине олимпијски базен, базен за скокове и базен за непливаче, који могу да приме и до 3500 купача дневно.

Да би спремно дочекали почетак купалишне сезоне у Спортском привредном друштву Раднички увелико раде на сређивању комплетног комплекса градских базена.

Заједно са волонтерима из Канцеларије за младе ради се на кошењу траве, а у плану је и замена плочица у базену за непливаче.

У плану је комплетна реконструкција и трибина, а за то је Спортско друштво Раднички издвојило 4 милиона динара.

У току су радови и на Шумаричком језеру и то: кошење подводне траве и “пресвлачење” целе плаже шљунком.

О безбедности купача током купалишне сезоне у Крагујевцу бринуће више од 30 спасилаца, распоређених на базенима и језеру.

Цена улазнице биће као и претходних година, 200 динара, а новина је да ће од 16 часова коштати 100 динара.

Крагујевчани ће бити у прилици да купе пакете од 10 и 20 карата за отворене базене и на тај начин остваре попуст од 30 одсто.

Традиционално првог дана купалишне сезоне, на отвореним базенима улаз ће бити бесплатан.

Радно време отворених базена биће од 10,30 до 18,30 часова, а на Шумаричком језеру Крагујевчани ће моћи да се купају до 19,30 часова.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *