Ускоро се отвара Дом здравља у Рачи

Завршетком обнове Дома здравља у Рачи, која се ускоро очекује, решиће се проблем око 20.000 грађана који су, док је трајала реконструкција објекта, лекарску помоћ и анализе добијали на неколико различитих локација и у сеоским амбулантама.

Овим је завршена комплетна реконструкција свих здравствених објеката у Рачи.

Захваљујући Канцеларији за управљање јавним улагањима у Рачи је завршена реконструкција Дома здравља “Милоје Хаџић Шуле“.

Тиме ће се унапредити квалитет услуга здравствене заштите у овој општини.

Кренуло се са усељењем административне службе, а након тога очекује се повратак свих специјалистичких служби Дома здравља, како би биле смештене на једном месту.

У питању је објекат који је урађен по највишим стандардима и који ће убудуће пружати комплетну примарну здравствену заштиту грађанима ове општине, али и шире.

Највећи део средстава за реконструкцију обезбедила је Влада Републике Србије, а локална самоуправа ће обезбедити средства за намештај и заједно са министарством здравља нову опрему како би Дом здравља што пре почео са радом.

У претходном периоду реконструисане су две сеоске амбуланте које нису биле у функцији више од 20 година.

Извештава новинар РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *