Вакцина против сезонског грипа у октобру

Крагујевачки Дом здравља још увек нема званичну информацију када ће стићи вакцина против сезонског грипа, изјавио је за Радио телевизију Крагујевац др Василије Антић, директор ове установе.

Очекивања су да ће дозе бити дистрибуиране у октобру.

Антић препоручује суграђанима старијим од 60 година да се вакцинишу против сезонског грипа, јер како каже, лекари приликом прегледа пацијента, због сличних симптома, не могу да знају да ли је особа заражена корона вирусом или грипом.

Коронавирус има појавни облик идентичан грипу и најзаразнији је три дана пре појаве првих симптома, што је несавлавдив проблем савремене медицине.

Грађани старији од 60 година и хронични болесници требало би зато да се вакцином заштите бар од грипа, поручио је директор Дома здравља.

Још увек се не зна коју ће вакцину против сезонског грипа држава да набави.

Највероватније је да ће део доза бити са Торлака, а део из увоза.

Републички завод за здравствено осигурање обезбедиће дозе вакцине против сезонског грипа, а грађани ће бити обавештени путем медија када почиње вакцинација.

Антић каже да се сада мора посветити пажња и старим пацијентима.

Прошле сезоне крагујевачки Дом здравља је набавио око 3 хиљаде доза вакцина.

Град је имао довољне количине, па је одређени број позајмљивао мањим општинама. Ове године очекује се иста количина.

Извештава новинарка РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *