„Вече у част Светог Трифуна“

Центар за неговање традиционалне културе „Абрашевић“ синоћ је у Кући Ђуре Јакшића органовао „Вече у част Светог Трифуна“.

Овај музичко сценски програм посвећен вину и заштитнику виноградара могли сте да пратите у директном преносу на РАдио-телевизији Крагујевац.

Настављајући лепу традицију, Центар за неговање традиционалне културе Абрашевић је у сарадњи са Удружењем Бирам Крагујевац једно фебруарско вече посветио вину и Светом Трифуну, заштитника виноградара.

Глумци позоришта младих говорили су текстове које су музичким нумерама употпунили вокални солисти и оркестар Абрашевића.

Абрашевић своје активности наставља већ током обележавања Сретења и Дана Државности Србије.

Фебруарски кутурни програм Центар за неговање традиционалне културе Абрашевић завршиће у петак, 26. концертом Абрашевић кроз време који ће бити одржан у Књажевско-српском театру.

Извештава новинар РТК Дарко Милошевић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

One thought on “„Вече у част Светог Трифуна“”

  1. Повратни пинг: "Veče u čast Svetog Trifuna" - Vugla

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *