Век постојања ОШ “Милоје Симовић” у Драгобраћи

Пригодним програмом својих ученика Основна школа “Милоје Симовић” у Драгобраћи данас је свечаном академијом у Књажевско српском театру обележила 100 година постојања и рада.

Када је отворена Основна школа “Милоје Симовић” у Драгобраћи први учитељ био је Антоније Мусић.

Основна школа прераста 1955. године у осмогодишњу школу, а пет година касније у матичну школу са издвојеним одељењима у Дреновцу и Голочелу.

Основна школа „Милоје Симовић“ обележила је 100 година постојања у присуству бивших и садашњих ученика, пензионера и представника локалне самоуправе. Данас школу похађа 350 ученика и има 19 одељења.

У складу са временом мењао се број ученика, запослених али и опремљеност школе.Услове рада успели су да доведу на завидан ниво. Школа је комплетно реновирана.

Школска зграда матичне школе за време свог постојања претрпела је бројне промене и данашњи изглед добија школске 1997/98. године.

Школа има десет учионица, кабинет за физику, мултимедијалну учионицу, библиотеку.

Данас су малобројне школе које прослављају 100 година постојања попут Основне Школе “Милоје Симовић”.

На свечаној академији која је приређена у Књажевско српском театру, посетиоци су могли да се упознају са историјом школе, али и да се подсете школских дана и одају признање својој школи која улази у други век рада.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *