Предновогодишњи концерт Крагујевачког симфонијског оркестра

Традицију децембарских концерата Крагујевачки симфонијски оркестар наставио је и ове године концертом у Другој крагујевачкој гимназији.

Публика је уживала у извођењу најпознатијих дела Моцарта, Чајковског и Дворжака. Концерт је организовао Музички центар Крагујевац.

Крагујевачки симфонијски оркестар сваке године своју публику пред крај године обрадује још једним концертом са пажљиво осмишљеним програмом.

Извођачки састав чине професори и студенти крагујевачког ФИЛУМ-а, чланови градског камерног оркестра Шлезингер и професори Музичке школе “др Милоје Милојевић”.

Неретко се нашем оркестру као гости придружују и извођачи из осталих градова региона. Публика у Другој крагујевачкој гимназији уживала је у композицијма Моцарта, Дворжака И Чајковског.

Диригент са великим међународним искуством, Владимир Милић, већ три године води оркестар који је до сада освојио неке од најпрестижнијих награда у Србији и региону.

На овом концерту учешће су узели и студенти којима су ова извођења прилика да стекну неопходно искуство у наступима.

Један од циљева Музичког центра Крагујевац је да организацијом концерата оваквог типа, на којима учествују и студенти, утиче на развој и едукацији младих музичара.

До краја године публику у Крагујевцу очекују још два концерта, 26. децембра у Првој крагујевачкој гимназији наступиће Mushkalica supernova band, док ће 27. децембра бити органозовано Вече оперских арија.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *