Велика борба за малу Мињу

Становници насеља Багремар у сарадњи са Удржењем “Искра Крагујевац”, организовали су испред Тржно-пословног центра “Плаза”, хуманитарни акцију “Базар за Мињу”,

са циљем да се прикупи што више новца како би наша суграђанка Миња Матић могла да се излечи, јер болује од спиналне мишићне атрофије типа 1, веома ретке и прогресивне неуромишићне болести.

За лек јој је потребно 2,4 милиона долара.

Наша суграђанка Миња Матић, 6. октобра пуни годину дана. Борбу за њено излечење воде породица, пријатељи, појединци, компаније, удружења, друштва.

Од пресудне је важности да се терапија прими до друге године.

Доктори кажу да ће тако бити и већа шанса за њено излечење.

Наши суграђани из насеља Багремар, организовали су акцију “Базар за Мињу”, са циљем да прикупе што више новца, како би мала Миња добила шансу за нормалан живот и детињство.

Лек који прима сада Миња Матић доступан је о трошку државе.

Наду за излечење спиналне мишићне атрофије типа 1 веома ретке и прогресивне неуромишићне болести, улива нова и скупа терапија за коју је потребно 2,4 милиона долара.

До сада је прикупљено око пола милиона долара. Грађанима широм Србије упућен је апел да организују хуманитарне акције у што већем броју како би крагујевчанка Миња Матић могла што пре да прими терапију.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *