Велика новчана средства опредељена за уређење сеоске инфраструктуре

Локална самоуправа је, током протекле године, велику пажњу посветила радовима на сеоском подручју и уређењу сеоске путне инфраструктуре.

Насипањем и тампонирањем атарских путева пољопривредницима је олакшан проступ њивама и засадима које обрађују, а проширењем је омогућено неометано кретање свих пољопривредних машина које су неопходне за рад.

Радови су извођени приоритетно, према захтевима Месних заједница.

Упоредо са уређењем градских саобраћајница и обнављањем путне инфраструктуре категорисаних путних праваца, локална самоуправа је значајна новчана средства определила за уређење сеоске путне инфраструктуре и проширење путних праваца који воде до пољопривредних добара мештана.

Машине Јавног комуналног предузећа Шумадија до сада су радиле у Прекопечи, Јарушицама, Кутлову, а сви радови се изводе према захтевима и приоритетима које одређују Месне заједнице.

У наредном периоду у плану је асфалтирање нових деоница сеоских путева, док ће интензитет радова зависити искључиво од расположиве механизације, људства и временских прилика. 

Током протекле године у више Месних заједница извршена је монтажа нових линија уличне расвете.

Одрађен је и велики број интервенција на замени сијалица.

Извештава новинар РТК Марина Голубовић Миленковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.