Више од 50 излагача на Међународном сајму тиризма у Крагујевцу

На 12. Међународном сајму туризма и сеоског туризма представља се више од 50 излагача из Босне и Херцеговине, Црне Горе и Србије, а први пут ту је и Косово и Метохија.

Тродневну манифестацију у Крагујевцу отворила је Јелена Миленковић Орлић, помоћник министра за трговину, туризам и телекомуникације.

У туристичкој понуди Крагујевца али и Србије потребно је посебно ставити акценат на сеоски и рурални туризам који треба неговати и нудити оно што је традиционално и што издваја Србију од осталих понуда.

Оно што посебно радује је чињеница да је, у овим тешким временима пандемије, Министарство за трговину, туризам и телекомуникације у последњих годину дана доделило 5,4 милијарде динара помоћи туристичко-угоститељској привреди и тако допринело да овај сектор у Србији постане стабилан.

Имајући у виду да је туризам привредна грана која значајно може да допринесе просперитету града Крагујевца, једна од мера у оквиру десетогодишњег Плана развоја који је усвојен, односи се и подизање нивоа конкурентности и иновативности локалне привреде, кроз промоцију унапређења туристичке понуде и формирање Централне регионалне туристичке понуде.

На овогодишњем сајму своје потенцијале представља више од 50 националних, регионалних и локалних туристичких организација из Србије, Црне Горе, Босне и Херцеговине и први пут Косова и Метохије.

Бањска лечилишта и туристичке агенције омогућиће посетиоцима сајма да из богате понуде изаберу путовања као и аранжмане за текућу зимску сезону, уз квалитетне изложбено-едукативне садржаје.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *