Више од 70 учесника на такмичењу у оквиру фестивала Срце Србије

У оквиру Интернационалног фестивала „Срце Србије“ у крагујевачком Дому омладине организовано је такмичење у певању поп и рок музике.

Стручни жири оцењивао је најбоље младе певаче који су извели неке од домаћих и страних хитова.

Поред великог броја реномираних музичара који наступају у оквиру првог Интернациналног фестивала „Срце Србије“, прилику да покажу свој таленат имали су и аматери.

У оквиру фестивалских дана организовано је више жанровски различитих такмичења, од класичне, традиционалне до поп и рок музике.

На такмичењу су учествовали певачи без искуства али и они који се већ дуги низ година баве певањем.

Стручни жири састављен од реномираних музичара са дугогодишњим искуством оцењивао је такмичаре уз корисне савете како би са овог фестивала отишли са искуством више које ће им значити у даљем бављењу овим послом.

Фестивал се састоји из четири сегмента: оперског певања, камерне музике, поп рок и мјузикла и изворне музике.

Акценат фестивала као и такмкичења за које се пријавило више од 70 кандидата је на правилном певању.    

Циљ Интернационалног музичког фестивала је усмеравање популације ка правим музичким вредностима, као и неговање вокалне музике.

До краја фестивалске манифестације, публика у Крагујевцу имаће прилику да погледа још неколико концерата.   

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.