Како да се туристи осећају сигурно и безбедно на дестинацији?

Које је хигијенске мере потребно предузети, како би се туристи на дестинацији, након Ковид пандемије, осећали безбедно и сигурно?

Одговор на ово питање добили су крагујевачки туристички радници на обуци „Чисто и сигурно“ која је одржана у оквиру пројекта „ЕУ за тебе-за културно наслеђе и туризам“.

Обуке спроводи Пословно удружење „Хорес“ док је главни партнер на спровођењу пројекта Министарство трговине, туризма  и телекомуникација Републике Србије.

Туризам је једна од привредних грана која је претрпела највише штете од пандемије Корона вируса.

Туристички сектор се брзо прилагодио новонасталој ситуацији и спровео неопходне мере.

Како би се већ развијени здравствено-безбедносни протоколи у туризму примењивали и у постковид периоду у пројекат „ЕУ за тебе-за културно наслеђе и туризам“ уврштена је и активност подршке у спровођењу добровољне сертификационе шеме „Чисто и сигурно“.

На обуци су као предавачи учествовали и здравствени радници.

Обука „Примена здравствено-хигијенских мера у објектима туристичко-угоститељског сектора-нова формалност“ предвиђена је за раднике у свим угоститељским објектима, али и за запослене у установама културе.   

Стручном предавању и обукама присуствовали су пружаоци услуга приватног смештаја, као и власници ресторана и кафића.

Градска туристичка организација Крагујевац је својим учешћем подржала овај национални пројекат. 

Након обуке полазници су добили сертификате као потврду да су оспособљени за прихват гостију у условима пандемије Корона вируса.

Пројекат финансира Европска унија и немачко Савезно министрство за економску сарадњу и развој.

Обука за све учеснике била је бесплатна.   

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *